HISTÓRIA

XXV. TŐSERDŐ SZÉPE ORSZÁGOS HAGYOMÁNYŐRZŐ TISZAVIRÁG ZENEI ÉS KULTURÁLIS FESZTIVÁL - 2024. JÚLIUS 20. SZOMBAT

Szervezői javaslat: A programok színvonala miatt biztonsági, kényelmi és anyagi szempontból javasoljuk, hogy aki részt kíván venni a több napos fesztiválunkon mielőbb, foglaljon szállást akár a kempingben, akár ismerősökön keresztül kérjen vagy béreljen tőserdei nyaralót (összesen 1100 db van). Sokkal biztonságosabb és praktikusabb, mint utazgatni és egy jó kirándulás, tartalmas hétvége is egyben. Ismét sok újdonság vár mindenkit 2024-ben Lakitelek-Tőserdőben!

A Tőserdőért Alapítány és a Lakiteleki Önkormányzat nevében szeretném megköszönni a szponzoroknak, hogy támogatják az idei fesztivált is. Köszönet a rendezvényt látogató vendégeknek, hogy tavaly 2023-ban ilyen szép számmal voltak jelen. Az eddigi visszajelzések alapján szinte mindenki jól érezte magát és már várja a 2024. évi XXV. Tőserdő Szépe folytatást. Szintén köszönet az önkéntesek a rendező és szervező kollégáknak, akik ismét sokat dolgoztak azért, hogy szép és tiszta környezetben élvezhessék a vendégek a színpadi produkciókat. Lakitelek-Tőserdő a Tisza mentén helyezkedik el, híres a tiszai holtágról, a csodálatos környezetéről, üdülő övezetéről és a Tőserdő Szépe Fesztivál rendezvényéről. Kecskeméttől 27 km-re található az üdülni, pihenni és szórakozni vágyó vendégek paradicsoma. A Tősfürdő népszerűségét a nagy létszámú vendégsereg is bizonyítja, rendszeresen visszajárnak a nyári szezonban az ország minden részéről. A fürdőben több medence található, ezek közül három termálvizes medence, ami mozgásszervi és keringési zavarok kezelésére kiválóan alkalmas. Ezen kívül van gyermek és felnőtt, hideg vizes medence is.

1996-ban létrejött a Tőserdőért Alapítvány, melynek célja az idegenforgalom és a turizmus fejlesztése, rendezvények szervezésével és a vendéglátás színvonalának emelésével. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Galgóczy Zsolt, aki társaival szervezi az országos hírű a régió egyik leglátogatottabb XXV. Tőserdő Szépe Országos Hagyományőrző Tiszavirág Zenei és Kulturális Fesztivált. Az elmúlt években több szabadidős és szórakoztató programokat szervezett az alapítvány, mint például Horgász-verseny, Családi Hétvége, Sportnap, Majális, Augusztus 20, Bográcsos Főzőverseny, Motoros találkozó, Veterán autóstalálkozó, Pop-Rock Fesztivál és a hagyományőrző országos Tőserdő Szépe rendezvény. Az alapítvány és az önkormányzat 1996-ban szervezte meg az első Tőserdő Szépe rendezvényét, melyet akkor még csak néhány százan látogattak. A rendezvény mára tradícióvá vált és büszkén mondhatjuk, hogy országos hírnévre tett szert, hiszen a versenyre nevező hölgyeken kívül, nagy létszámú vendégsereg is érkezik az ország minden részéről. Fesztiválunk összetett és sokrétű, így mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást.

A 2005. évben sikerült átlépnünk a 10.000 fős létszámot, mely a késő délutáni és esti programok ideje alatt érte el új rekordját. Az évről évre emelkedő létszám a színvonalas programoknak, a kiemelkedő reklámnak és a pontos szervezésnek köszönhető. 2006-ban a Lakiteleki Önkormányzat az eddigi sikeres rendezvények helyszínének színvonalát tovább emelte, 30 milliós beruházás és a területfejlesztés munkálatai elkezdődtek, hiszen a szabadtér mellett egy nagyméretű pihenő parkot létesített, továbbá a helyszín infrastruktúráját tovább emelte. A szabadtéri színpad előtti és mögötti terület teljes átalakítása 2006 tavaszán kezdődött és minden tavasszal folytatódik. 2011-ben felújításra került a Híd a Kilátó és elkészült az Élménypark és a várva várt Csónakkölcsönző is. 2012-től már a Kalandpark is várta látogatóit. Az elmúlt nagyon sikeres 25 év után ismét folytatjuk a rendezvénysorozatot. Rengeteg tapasztalat és rutin áll rendelkezésünkre, a már országos népszerűséggel rendelkező fesztivál szervezését illetően. Még a kezdeteknél elhatároztuk, hogy minden évben emelünk a színvonalon. Több támogatóink is van, akik évről évre szinte ugyanazok, de mindig vannak új szponzorok is.

Büszkén mondhatjuk, hogy a szépségverseny, amely kiemelt része a Tőserdő Szépe rendezvénynek, erkölcsi és etikai szempontból első rangú. Erről többször is nyilatkozott sok magas rangú személyiség, akik zsűri vagy vendégként vettek részt a korábbi rendezvényeinken. Számunkra nagyon fontos, hogy a versenyzők kellemes élménnyel gazdagodjanak és mindig jó hírét vigyék a versenynek. Évről évre egyre több nevezőnk szokott lenni az ország minden részéről, amire nagyon büszkék vagyunk. Több versenyzőnk is tovább jutott az országos Miss Universe és Miss World Hungary döntőkbe és középdöntőkbe. Többen a dobogós helyezést is elérték és Komonyi Zsuzsi pályafutása is innen kapott hatalmas lendületet. Néhány versenyzőnk európai szépségversenyeken képviselte hazánkat. A szépségverseny díjazása is nagyon csábító, de nálunk nem csak a királynő, hanem a többi versenyző hölgy is különdíjakat kap. Mivel a fesztiválon sok külföldi vendég is megfordul, így elhatároztuk, hogy határainkon kívüli nevezők is indulhatnak a szépségversenyen.

A XXV. Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál 2024-ben, szintén július közepén kerül megrendezésre, 2024. július 20. szombat. Rengeteg kiemelt sztárvendéget hívtunk meg a szórakoztató ipar élmezőnyéből. Friss információ a rendezvény idején, a weboldalunkon ( https://toserdoszepe.hu - https://tiszafeszt.hu ) a facebookon (facebook.com/toserdoszepefesztival) és az instagramon (instagram.com/toserdoszepefesztival) közlünk. A távolabbról érkező vendégek a szállást előre kell lefoglalniuk, hiszen az utolsó hónapokban vagy hetekben már nehéz lesz üres helyet találni. A részletes programtervet, a szállás és a helyszín elérhetőségét honlapunkon, illetve a www.lakitelek.hu oldalon ismertetjük.
A műsorváltoztatás jogát fenntartja a szervezőség.
Köszönet a régi és új támogatóknak, a vendégseregnek, akik nélkül nem valósulna meg rendezvényünk. Külön köszönet minden segítő szervező és rendező kollégának. 

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kíván a főszervező Tőserdőért Alapítvány és a Társszervező a Hírös Városunk és Térségének Hagyományaiért Alapítvány! 
6065 Lakitelek Széchenyi krt. 48. és Lakitelek Önkormányzata 

A Tőserdőért Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2004. július 15.-én kelt Pk.61.014/1999/39. számú végzése
Főszervező: Tőserdőért Alapítvány
Székhely: 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48.
Adószám: 18356100-1-03
Bankszámlaszám: Fókusz Takarék: 52000018-15100230

Társszervező: Hírös Városunk és Térségének Hagyományaiért Alapítvány
Postacím: Galgóczy Zsolt 6033 Városföld, Katona József u. 19.
Adószám: 18020539-1-03
Bankszámlaszám: K&H Bank: 10402506-50526567-82681003

Galgóczy Zsolt, rendezvényszervező
Tel: +36-30-370-70-60 
E-mail: info@tiszafeszt.hu
Web: https://toserdoszepe.hu 
Facebook: facebook.com/toserdoszepefesztival
Instagram: instagram.com/toserdoszepefesztival

Még nap van hátra a rendezvényig!

Copyright © 1996-2024. Tőserdőért Alapítvány | All Rights Reserved. | hosting by: webonic | made by: joepro.hu